KRAZ, da’s pure Bretoense traditie gemaakt met verse producten van hier. 

We serveren galettes van boekweitmeel met hartige toppings en crêpes van tarwemeel voor wie eens zoet wil doen. Heerlijk met een lokaal biertje, een glas wijn of een aperitief. Nog lekkerder met een glas cider zoals ze ‘t in Bretagne ook doen. Yec’hed Mat! Of santé zoals we dat bij ons zeggen. 

Tijdens onze culinaire reizen vonden wij - Ellen en Eli - honderdduizend smaken die op wonderbaarlijke wijze allemaal in onze rugzak en op onze galettes pasten. Van Scandinavische gravad lax over Italiaanse venkelworst, tot Gentse kop en Perzische saffraan.

Onze maat: de seizoenen.
Onze helden: lokale leveranciers.
Onze favorieten: boekweit en appels.

We doen nogal graag onze creatieve goesting en laten jou daar met veel plezier van proeven. Des te handiger dat we voor onze galettes met boekweitbeslag werken: de basis is altijd gluten- en lactosevrij. Zo kan bijna iedereen er veilig van genieten. Wat je erop wilt, kies je zelf afhankelijk van ons steeds vernieuwende aanbod. Kom geregeld terug, dan ontdek je altijd iets anders. Want waarom vervelen als je kunt verrassen?

De apero-gerechtjes op onze kaart maken jouw KRAZ-ervaring compleet. Van versgesneden topcharcuterie, over bulots-aïoli en arancini tot de beste Franse sardientjes. Alles met onze intussen vermaarde mediterrane expertise, steeds heerlijk homemade en met de beste producten. Voor een zorgeloze middag of een welverdiende afterwork drink: onze keuken is doorlopend open van de noen tot de avond.

Je vindt ons achter de Krampouz Billigs, onze oer-Bretoense gietstalen bakplaten. Zo zie je met eigen ogen dat we alle galettes en crêpes in huis bereiden en à la minute bakken. Enkel zo krijg je ze traditioneel kraz: een woord dat in ‘t Vlaams niet te vertalen valt, maar perfect de brosse textuur van een echte Bretoense galette omschrijft.